Studio Allee

Studio Allee is een studio voor audionabewerking voor film, tv en animatie.

Een korte ontstaansgeschiedenis: Na ongeveer tien jaar werken in verschillende studio’s, in zeer uiteenlopende omstandigheden, besluiten Stefan de Groen en Joost Oskamp hun krachten te bundelen en samen een studio te beginnen zoals zij die voor ogen hebben. Stefan en Joost kennen elkaar van de Filmacademie, waar ze samen in 2004 afstuderen in de richting geluid. Beide staan een nuchtere manier van werken voor met een scherp oor voor detail. Het resultaat is een sfeervolle 5.1 studio met inspreekcel van een technische hoogstaand niveau. Bel, mail of kom langs voor verdere informatie.

Stefan

Stefan

De immer opgewekte Stefan de Groen, groeit op in het mooie Brabantse Prinsenbeek. Na zijn afstuderen aan de Filmacademie in 2004 in de richting Geluid, werkt hij zowel in de audionabewerking, als geluidsman op de set. Door zijn ervaring in verschillende studio’s heeft hij een goed beeld hoe de perfecte studio er uit moet zien. In 2013 besluit hij met oud-studiegenoot en vriend Joost Oskamp samen Studio Allee op te zetten. Stefan is nog altijd actief als geluidsman op de set. Hierdoor heeft hij snel een goed overzicht hoe hij het maximale uit het aangeleverde materiaal kan halen. Om zo een mix af te leveren die klinkt als klok.

Joost

Joost

De fascinatie voor geluid begint voor Joost Oskamp in zijn tienerjaren in de kelder van zijn ouderlijk huis in Baarn, waar hij experimenteert met zijn analoge viersporen recorder. Studeren aan de Filmacademie lijkt een logische stap. Daar studeert hij af in 2004 in de richting Geluid. Na de academie wisselt Joost audio post-productie af met het maken van platen. Het mixen voor film en tv neemt een vlucht en samen met Stefan de Groen ontstaat het idee om een “te gekke” studio te gaan bouwen. In 2013 komt die studio er: Studio Allee. In deze fijne ruimte kan Joost zijn liefde voor geluid kwijt om zo elke film, programma en project naar een hoger plan te tillen.